Willow Pavilion - Socrates Sculpture Park

‘Willow’ responds to the need of the park to manufacture a bespoke system of 4 canopies that provide shelter from the elements and celebrate the identity of the park as a cultural destination.
‘Willow’ is a canopy system envisioned as a response to Folly/Function 2017, a competition organized by Socrates Sculptural Park and the Architectural League of New York. Socrates Sculpture Park hosts annual family oriented activities of a wide range. Their activity-rich program includes art exhibitions, performances, workshops, and activities throughout the seasons.

Our proposal suggests a light weight, modular, deployable system that is also sculptural: ‘Willow’ borrows formally from its surrounding trees, to manifest a joyous shelter from the elements, celebrating the diversity of the park’s activities and its visitors.

  1. Type
    Cultural
  2. Client
    Socrates Sculpture
    Park, The Architectural
    League of New York
  3. Size
    15 sqm
  4. Location
    New york, USA
  5. Status
    competition entry
  6. Lead Architect
    Riyad Joucka
  7. Team
    Michael Pryor, Mengyi Fan
  8. Date
    2016

Design

Diagram showing how easy it is to set up Willow.

Drawings showing the structure in context of Socrates Sculpture Park.

Diagrams showing different modular layouts of assembly for the shading system.